Nevnarien fotomontage

Jag skriver ner lite hur jag gjorde denna manipulation av Nevnarien, men gör inget exakt steg-för-steg då jag tycker man lär sig mer om man får prova sig fram själv. Detta är mer lite guidelinjer på hur man kan göra.

Det första jag gjorde var att ladda in orginalbilden på Nevnarien i ett bildbehandlingsprogram. Därefter letade jag upp en lämplig kamera som var tagen i samma vinkel som Nevnarien tittar åt, då fann jag denna kamera jag använde:

http://www.letsgodigital.org/se/16078/canon-eos-1ds-mk3/

Sedan förminska jag ner kameran proportionerligt så den passa inuti Nevnariens händer.

Sedan använde jag ett utskärningsvertyg i bildbehandlingsprogrammet, tex Lasso-tool, och skar ut fingrarna till ett eget lager som jag sedan placerade högst upp i lagerskiktena.


Använder bara en grön bakgrund så ni ser vad som händer mer i varje steg.

Då ska resultatet bli såhär:

Allt som allt ska de se ut såhär:

Sedan börjar arbetet för att få de att se hyffsat naturligt ut genom att lägga på skuggor, först på fingrarna. Detta gör ni genom att skapa ett lager under fingrarna.

Tillsammans med kameran ser det ut som följande:

Sedan för att de ska se ut som att kameran är framför Nevnarien så blir de ju mörkare på hennes överkropp, därför lägger jag en skugga bakom kameran. Detta gör jag genom att skapa ett lager under kameralagret.

Näst sista saken jag gör är att göra kameran skarpare, för att matcha Nevnariens bild. Detta gör jag genom ett High-Pass-Filter. Därefter förändrar jag kamerans färg, kontrast, ljus bl.a för att få samma atmosfär på kameran som i fotot på Nevnarien.

Slutgiltiga bilden blev såhär:

Lycka till med era egna projekt!

3 reaktioner till “Nevnarien fotomontage”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Säkerhetsord * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.